Lätkälaakson Levottomat

75 ILMARI IKIROUTA
1. ketjun hyökkääjä

Ikä: 38 Pituus: 186.5 cm
Paino: 80-110 kg (joukkueen tarpeiden mukaan)
Pelityyli: Pelin ja sääntöjen keksijänä hallitsee tasaisen hyvin jokaisen osa-alueen, pelaa kuitenkin aika ajoin levottomasti ja ailahtelevasti, ilmestyy usein kuin tyhjästä tärkeässä paikassa.
Siviiliammatti: Kyläpäällikkö, Lätkäprofessori, Maatilan pitäjä, huolehtii Hemppa-härän hyvinvoinnista, koska Hempan jätöksissä on ylivoimainen rakenne lätkiin.

Tutustu vasemmalla virnistelevään Hemppaan tarkemmin tilaamalla Lätkälaakson Levottomat-albumi!


95 SANTERI
"SUPERSYÖTTÖ" SORAÄÄNI
1. ketjun hyökkääjä

Ikä: 38 Pituus: 178 cm Paino: 82 kg

Pelityyli: Itsepäisyyden perikuva, erimielisyyden ystävä, millintarkka syöttelijä, erikoisuutena loistava lättysyöttö, joka saavuttaa pelikaverin lavan 99-prosenttisella tarkkuudella. Sitä yhtä prosenttia Santeri ei kestä, vaan ilmoittaa soraäänensä asiasta.
Siviiliammatti: Puuseppä, Kirvesmies, Seppä ja Suutari (valmistaa luistimia ja johtaa kylän rakennusprojekteja, yleensä yksin, koska kovin moni ei halua Santerille töihin)

57 SEVERI "SUTKI" NÄÄTÄ
1. ketjun hyökkääjä

Ikä: 38 Pituus: 189 cm
Paino: 59 kg (vaikka syö kuin hevonen)

Pelityyli: Haluaa pelata rehellisesti, mutta lätkän pudottua jäähän Severin kilpailuhenki saa huolestuttavia piirteitä. Ärhäkkä ADHD, jonka takia keskittyy usein liiaksi toisten tekemisiin eikä itse peliin. Pelkästään Severin mulkaisu saa useimmat pelästymään, luontaisen karisman voisi kuitenkin suunnata enemmän pelillisiin asioihin kuin toisten ärsyttämiseen.
Siviiliammatti: Pihvitilan pito, jalostanut lätkäbiisonin, joista suurin yksilö on 1008-kiloinen Hemppa!

4 ERKKI "HERMO" ERIPURANEN
1. ketjun puolustaja

Ikä: 42 Pituus: 182 cm Paino: 82 kg

Pelityyli: Erkki sopisi paremmin hyökkääjäksi, mutta kuka uskaltaa sitä hänelle ehdottaa? "Ilman mailaakin on hyvä pelata", on Erkin iskulause. Lempinimi tulee siitä, ettei Erkillä ole hermoja juuri lainkaan, tai ehkä juuri 1 hermosolu, ja se saa pelipotentiaaliltaan erinomaisen miehen istumaan turhan usein jäähyllä.
Siviiliammatti: Maanviljelijä/Metsästäjä (huolehtii poron sääriluita luistimien teriä varten ja laadukasta nahkaa luistimiin)

3 RAIMO "RAIVO" RÄJÄHDYSVAARA
1. ketjun puolustaja

Ikä: 40 Pituus: 188 cm Paino: 145 kg

Pelityyli: Niin väkivahva "Pohjolan Biisoni", ettei ole kohdannut voittajaansa voimakisoissa. Räjähtävä lyöntilaukaus. Yleisesti ottaen rauhallinen "Raivo" kiihtyy nollasta sataan hetkessä ja sitä hyödynnetään Levottomien hyökkäyksissä. Raimo ei pelkää mitään, tai oikeastaan vain sitä, että joku olisi joskus häntä vahvempi Pohjolassa.
Siviiliammatti: Metsuri, Lätkäterriereiden kouluttaja, auttaa teurastuksessa tarvittaessa

1 HILDA "VENYTYS" IKIROUTA
Maalivahti

Ikä: ei tiedossa, sanoo 25 (!) Pituus: 165 cm
Paino: ei ilmoittanut
Pelityyli: Ilmarin vaimo venyttää akrobaattisilla torjunnoillaan kiekon eteen kovalla prosentilla. Ollut maalivahtina pelin keksimisestä saakka. On kuitenkin ongelmia kestää edes niitä harvoja maaleja, joita on joutunut päästämään selkänsä taakse. Yleensä hajottaa mailan heti sellaisen jälkeen.
Siviiliammatti: Viiden villin lapsen ylpeä äiti, lisäksi pitää ompelimoa, jossa valmistetaan mm. joukkueiden asut ja suunnitellaan uusia lätkävarusteita. Suunnitellut myös sekä Levottomien että Liu'un tunnukset.

15 IIVARI "VEIVARI" IKIROUTA
Hyökkääjä

Ikä: 12 Pituus: 152 cm Paino: 39 kg

Pelityyli: Iivari on Levottomien "kärppä", vikkelä luistelija, jolle Ilmari-isä on nimenomaan painottanut oikeanlaisen luistelutekniikan opettelua ja oppi on mennyt perille. Kehitellyt Hilda-äidin kanssa erikoisen tempun, "veivin", jossa lätkä nostetaan mailanlapaan ja viedään ilmassa maalin takaa verkon perille.
Koululainen Lätkälaakson koulussa, jossa suosikkiaineena "Fysiikka".

86 HANDE ERIPURANEN
Puolustaja (ainakin itsensä)

Ikä: 15 Pituus: 172 cm Paino: 51 kg

Pelityyli: Hande on valitettavasti perinyt isänsä hermot. Jos taidot eivät riitä pysäyttämään vastustajaa mailan kanssa, Hande ottaa avukseen paljaat kädet...Handen murrosikä on pahimmillaan. Yrittää näyttää roolimalliltaan, isältään, ja kasvattaa siksi sinnikkäästi paria haiventa leuassa Erkin parran näköiseksi. Koululainen Lätkälaakson koulussa, ei suosikkiaineita. Kesälomien alkaessa Lätkälaaksossa palkitaan stipendillä huonoiten käyttäytynyt lapsi(!). Handella on stipendejä...

9 ja 11 SORAÄÄNEN KAKSOSET
URPO JA YRJÖ
Hyökkääjiä

Ikä: 9 Pituus: 129 cm/129.5 cm Paino: 24 kg/24.5 kg

Pelityyli:
Santerin kaksoset ovat matkineet menestyksekkäästi isänsä syöttötaitoja. Löytävät toistensa lavat silmät kiinni ja ovat junioriketjun tehokkaita laitahyökkääjiä. Eivät ole perineet lainkaan isänsä itsepäisyyttä ja erimielisyyttä, ovat kuitenkin perineet matemaattisen tarkan lättysyötön kaavan Santerilta.
Koululaisia Lätkälaakson koulussa, suosikkiaineina "Matematiikka" ja "Rakennusoppi".

7 SAKKE NÄÄTÄ
Hyökkääjä

Ikä: 10 Pituus: 138 cm Paino: 32 kg

Pelityyli: Severin poika innostuu isänsä tavoin kaikesta sellaisesta, mistä muut eivät. Perinyt isänsä hurjat silmät (toinen sininen, toinen ruskea), jotka saattavat olla merkki ADHD:sta. Tämä pätee myös koiriin (Katso Kalervo). Sakke ei kuitenkaan huijaa niin helposti kuin isänsä, mutta keskittyy Severin tavoin liiaksi ei-pelillisiin asioihin.
Koululainen Lätkälaakson  koulussa, jossa suosikkiaineena "Jääoppi".

5 ROOPE RÄJÄHDYSVAARA
Puolustaja

Ikä: 11 Pituus: 154 cm Paino: 77 kg

Pelityyli: Suhteessa ikäänsä aivan yhtä räjähtävä lyöntilaukaus kuin isällään Raimolla. Saa myös Raimoa useammin tilaisuuden siihen, koska junioriketjussa niin monet ovat taitavia syöttäjiä ja yleensäkin haluavat enemmän syötellä. Joskus tuntuu, että Lätkälaaksossa aikuiset ovat itsekkäämpiä kuin lapset. Olisiko junioriketjun oltava mieluummin ykkösketju?
Koululainen Lätkälaakson  koulussa, jossa yhtenä pääaineena "Lyöntilaukauksen aakkoset".

6 OLAVI "OHJAUS" ONNENKANTAMOINEN
Hyökkääjä

Ikä: 46 Pituus: 173 cm Paino: 110 kg

Pelityyli: Olavi on lempinimensä mukaisesti todella taitava ohjaamaan lätkät ilmasta Liu'un verkkoon. Olavi on aina iloinen mies, mutta koska hän kuitenkin on Lätkälaakson asukki, voi levottomuuden aalto nousta esiin milloin tahansa, varsinkin jos ohjaukset eivät onnistukaan.
Siviiliammatti: Lätkälaakson koulun rehtori, Juniorien lätkävalmentaja (tosin tässä itsepäisessä yhteisössä kaikki ovat omasta mielestään lätkävalmentajia)66 ANTERO "KIRVES" HARMINIEMI
Hyökkääjä/puolustaja

Ikä: 48 Pituus: 180 cm Paino: 94 kg

Pelityyli: Antero keskittyy tuottamaan harmia sekä Liu'un pelaajille että teurastamalleen pihvikarjalle. Pukukopin vitsailija, joka nauraa silloinkin, kun ei pitäisi. Ottaa kuitenkin pelin vakavasti ja osaa taitavasti pitää vartioimansa pelaajan pimennossa. Aikonut lopettaa teurastamisen, koska kiintyy liiaksi noihin sympaattisiin sonneihin. Kylä rakastaa kuitenkin niin paljon mureita lätkäpihvejä, että jonkun on tehtävä tuo työ.
Siviiliammatti: Teurastaja, yhteinen pihvitila Severin kanssa

54 KAAPO "JUSTEERI" SALAOJA
Hyökkääjä/puolustaja

Ikä: 60 Pituus: 175 cm Paino: 87 kg
Pelityyli: Anteron senioriketjukaveri. Pystyvät pitämään tarpeen vaatiessa jopa Liu'un ykkösketjun kurissa. Joskus Kaapo unohtaa, ettei maila ole justeeri eivätkä vastapuolen pelaajat puita. Innokas taklaaja, mutta harvinaisen rauhaa rakastava luonne tähän kylään. On kerran jopa pyytänyt anteeksi kovaa taklausta, mikä hävetti kyllä rutkasti Severiä, jonka mielestä taklaus on aina puhdas. Erikoistunut rakennuskeksintöihin, myös Ilmari-areenaan liittyen. Joskus Kaapon suunnitelmat ovat epäkäytännöllisiä, mistä kentänhoitaja Viljami muistaa takuulla mainita.
Siviiliammatti: Metsuri ja Puucee-spesialisti

VILJAMI KENTTÄLÄ

Ikä: 43 Pituus: 169 cm Paino: 99 kg

Ammatti: Kentänhoitaja. Huolehtii lähes sairaalloisen tarkasti Ilmari-areenan pukukopeista, kaukalosta ja jäästä. Tälle pienelle, mutta raskasluiselle miehelle ei ryppyillä. Edes Severi ei uskalla neuvoa Viljamia. Viljami väittää pystyvänsä pyörittämään koko porukan, jos kietoisi luistimet jalkaan, mutta kukaan ei ole koskaan nähnyt hänen luistelevan. Osaa hioa sellaisen jään, että Liuku maksaisi mitä vain saadakseen Viljamin Lätkälahteen.

WILHELMIINA ERIPURANEN

Ikä: 18 Pituus: 176 cm Paino: ei ilmoittanut

Erkin tyttö on kylien yhteisen Levoton Liuku-taitoluistelujoukkueen tähti. Huhu kertoo, että Lätkälahden Henkka Hartialampi olisi ihastunut Wilhelmiinaan. Saako Henkka vastakaikua? Ongelmallista on se, että kylien kesken pidettiin aikaisemmin usein häitä, mutta lätkäottelut ovat saaneet välit hieman kiristymään. Pääsisikö Henkka muutenkin helpommalla, jos Wilhelmiinan sukunimi perustuu luonteeseen? Appiukko ei myöskään olisi helpoimmasta päästä.


LÄTKÄTERRIERI KALERVO

Ikä: 8

Ilmari on jalostanut tämän upean rodun noutamaan lätkiä ja irvistelemään vastustajien vaihtoaitioon päin. Lähes kaikilla kyläläisillä on lätkäterriereitä. Yksilöissä runsaasti ADHD-esiintymiä, mutta hyvin koulutettuna loistavia seurakoiria. Tarkemman rotuanalyysin löydät albumista Lätkälaakson Levottomat.